2014. március 11., kedd

Koreai tv műsor Magyarországról

Egy koreai színésznő, Han SuJon egy világjáró sorozat keretén belül bemutatja Magyarországot a koreai nézőknek. A rendszerváltás után nálunk tanult, ezért jól beszéli a magyart. :D Bájos és kedves, de tényleg. Meg kell nézni, mert oké, hogy a koreai részt csak az érti, aki tanult, de legalább látjuk, hogy ők mit tartanak érdekesnek, érdemesnek bemutatni. A megkérdezettek pedig többnyire magyarul beszélnek és Han SuJon is magyarul beszélget velük.

1. rész

A második rész már egy kicsit érdekesre sikeredett. ^^ Amivel nem is lenne baj, de igazán, csak remélem, nem gondolják, hogy ez mindenütt így van. Félre értés ne essék, tényleg szimpatikus és vendégszerető a pár!
Konkrétan nem is a videóval van a gond, hanem azzal, hogy az emberek abból általánosítanak, amit látnak. És ezt annak okán mondom, hogy nem régen leadtak Japánban egy itt élő japán nővel készített kisfilmet. Nem az országgyalázás lett volna a lényege, hanem maga a nő. Az életéről kérdezték és ő elkezdett panaszkodni, hogy a magyar férje milyen egészségtelenül eszik, hogy reggel, este töpörtyűzik/tepertőzik, és hogy a gyerekei is mennyire szeretik. Ez aztán a borzalom... Aztán elmentek a Vásárcsarnokba, mutatták, hogy mennyi egészségtelen zsíros kosztot eszünk is mi. Hogy készül a töpörtyű és fintorogva kóstolgatták. Na meg ehhez hasonló szépségek. Nem értem, mire volt ez jó.
Ehhez képest a koreai film nagyon barátságos és kedves embereket mutatnak be. Bár nem értem a narrátort, de nem hiszem, hogy bármi oltást mondana... vagy legalábbis remélem. ^^

2. rész

Egyelőre valamilyen oknál fogva, talán azért, mert még nem jöttem rá, de csak youtube linket tudok videóként betenni. >_>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése